du 01-07-1975.

Acinonyx jubatus jubatus: Suider-Afrika (Angola, Botswana, Demokratiese Republiek van die Kongo, Malawi, Mosambiek, Namibië, Suid-Afrika, Tanzanië, Zambië en Zimbabwe). Di gepard (Acinonyx jubatus) as en ruuwdiart an hiart tu a letj kaater (Felinae).

Acinonyx jubatus ngorongorensis – обитава Танзания и ДР Конго.

Le guépard d'Afrique du Nord-Est (Acinonyx jubatus soemmeringii) ou guépard du Sahara est une sous-espèce de guépard présente dans la Corne de l'Afrique. Acinonyx jubatus velox (Heller, 1913) – обитава Източна Африка.

Hi lewet fööraal uun't süüdelk Afrikoo an as det gaust diart üüb a eerd. CR A2acd; C1 : En danger critique d'extinction.

Acinonyx jubatus soemmeringii (Fitzinger, 1855) Statut CITES. du 01-07-1975 Statut ... Felidae . Acinonyx jubatus soemmeringii We're proudly home to three of the fastest land animals in the world - the cheetah.

Statut de conservation UICN. Geparden san … Cheetahs' slender, long-legged bodies are built for short bursts of high speed, while their tan fur with black spots camouflages them perfectly. Acinonyx jubatus soemmeringii (Fitzinger, 1855) – обитава ареал, обхващащ страните от Нигерия до Сомалия.

Acinonyx jubatus soemmeringii... Nom binominal Acinonyx jubatus ( ... En danger critique d'extinction Le Guépard d'Afrique du Nord-Est Acinonyx jubatus soemmeringii ou Guépard du Sahara est une ... Schreber, 1775) Sous-espèce Acinonyx jubatus soemmeringii (Fitzinger, 1855) Statut CITES Annexe I , Rév. Annexe I , Rév. Acinonyx jubatus soemmeringii : Sentraal-Afrika (Etiopië, Kameroen, Niger, Nigerië, Sentraal-Afrikaanse Republiek, Soedan en …